Thursday, 5 January 2012

ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္...

တေလာက ၿမန္မာနိုင္ငံက ဓတ္ပုံေတြၾကည့္ၿပီးစားခ်င္စိတ္ေပၚလာလို ့ ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္လုပ္စားၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။
ရွိတာေလး နဲ ့ၿဖစ္သလိုလုပ္ထားတဲ့ ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္ေလးကို လာေရာက္သုံးေဆာင္ပါအုံးလို ့ မိတ္ေဆြအေပါင္းတို ့ကို ဖိတ္ေခၚလိုက္ပါတယ္ ။ စား လည္း စားေနာ္..ကုန္ လည္း မကုန္ေစ နဲ ့ေပါ့........ဟီး.....။ ကၽြန္ေတာ္လုပ္ထားတဲ့ ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္ပုံေလးေတြ ကိုၾကည့္လိုက္ပါအုံး ေနာ္ ။


                                         မုန္လာဥ အနီ ကို ၿခစ္ထားတာပါ ။

          ပဲပင္ေပါက္ ကို ေရေဆးၿပီး ၿပဳတ္ထားပါတယ္ ။ ( တစ္ မိနစ္ေလာက္ၿပဳတ္ပါတယ္ )

                         အာလူး ကိုအခြံခြာၿပီး အေခ်ာင္းေလးမ်ားၿဖစ္ေအာင္ လွိီးပါတယ္။


                               ဒါကေတာ့ ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္ ..လိပ္မည့္ အရာပါ ။

        ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္ ..လိပ္ ပုံ လိပ္နည္းကိုပါ အထုပ္ရဲ  ့ေနာက္ေက်ာဘက္မွာ ပုံႏွင့္တကြ ၿပထားပါတယ္။

       ေကာ္ၿပန္ ့လိပ္ လိပ္ရန္ အထုပ္ထဲမွ ပစၥည္းကို အၿပင္ခဏၰထုတ္ထားပါတယ္ ။ (တစ္လႊာၿခင္း            ၿဖည္းညင္းစြာ ခြာပါ ။ )


           ၾကက္သား ပါ ။ အသားကို စက္နဲ ့ညွပ္ေနအာင္ ၾကိတ္ထားတာကို ဆိုင္မွ အသင့္၀ယ္ယူပါတယ္။


             အားလုံးကို စုေပါင္းၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္ ။ ( အသား ကုိ က်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္ )

       ပုံမွာ ၿပထားသည့္အတိုင္း ေၾကာ္ထားေသာ အစာမ်ားကို ထည့္ၿပီးလိပ္ေသာ အခါ...

                                   တြဲဖက္ စားသုံးရန္ အခ်ဥ္ လုပ္ထားပါတယ္ ။

                                       ေၾကာ္ၿပီးေသာ အခါ အသင့္စားသုံးႏိုင္ၿပီ ။


ကဲ...သူငယ္ခ်င္း တို ့ အားမနာစြာပဲ ဆြဲၾကေပေတာ့ ။ ေကာင္းမေကာင္း ေတာ့မသိဘူး ။ ကိုယ့္ဆီမွာ ရွိ
တဲ့နည္းေလးေတြ လည္းေ၀မွ်ၾကအုံးေနာ္ ။


                                                             အစဥ္ ေလးစားေနမည့္ ..( စိုင္းၿမင့္ထြန္း )





1 comment:

  1. နာတုိ႔အကုိက ဒါမ်ဳိးေလးေတြလဲျဖစ္တယ္ေပါ႔
    ဒါေၾကာင္႔ေယာင္းမက ခ်စ္ေနတာေနမွာေနာ္
    အားမနာတမ္းအ၀တီးခဲ႔ပါတယ္ရွင္

    ReplyDelete

တစုံတခုေတာ့ ထားခဲ့ၾကပါေနာ္...